Intrebari frecvente

1. Ce inseamna 'Oferta de pret disponibila la cerere!'?

Exista anumite produse afisate pe site doar cu titlu de prezentare. La aceste produse, in loc de pret, este afisat mesajul 'Oferta de pret disponibila la cerere!'. Pretul se poate stabili doar in urma unei discutii telefonice, dupa efectuarea comenzii sau inainte. Pretul va fi stabilit in functie de cantitatea dorita, modalitatea de livrare si alti factori specifici fiecarui produs in parte.

Efectuarea unei comenzi ce contine astfel de produse nu va obliga la acceptarea pretului stabilit telefonic pentru aceste produse!

2. Ultrasunetele afecteaza si animalele domestice?

Ultrasunetele emise de aparatele contra daunatorilor nu afecteaza oamenii sau animalele domestice. Sunetele sunt emise la un nivel mare de presiune si deranjeaza auzul animalelor daunatoare care sunt incomodate si nevoite sa se refugieze departe de sunetul deranjant.

3. Ce sunt pesticidele?

Pesticidele sunt substante sau amestecuri de substante menite sa distruga daunatorii. Un pesticid poate fi o substanta chimica, agent biologic, antimicrobian, dezinfectant ori dispozitiv utilizat impotriva oricarui daunator. Daunatorii includ insecte, plante patogene, moluste, pasari, nematode, microbi, etc. ce concureaza cu omul pentru hrana, distrug proprietati, raspandesc sau favorizeaza raspandirea unor boli.

4. Ce sunt insecticidele?

Insecticidele sunt pesticide folosite impotriva insectelor in toate formele de dezvoltare. Ele contin ovicide si larvicide care distrug ouale si larvele de insecte. Insecticidele sunt utilizate in agricultura, medicina, industrie si in gospodarii. Se crede ca utilizarea insecticidelor a fost factorul major de dezvoltare a productivitatii in agricultura in secolul XX. Pe de alta parte, insecticidele altereaza in mod semnificativ ecosistemul. Unele sunt toxice pentru organismul uman, altele se concentreaza in produsele alimentare. De aceea, ele trebuie folosite cu ratiune punand in balanta nevoile de produse agricole cu problemele de sanatate pe care ar putea sa le provoace.